PENINA KLEN’ART

Klasična metoda

Dolgo zorenje v objemu kvasovk ob razpoznavni nežnosti, modrega pinota odkriva sadnost in uglajenost penine.

Elegantno,suho, peneče vino, bistro rumene barve z zlatimi odtenki, z dobrim iskrenjem in persistentno peno. Prvi vonj je nežen in zadržan, toda svež in saden, poln vtisov po hruški in jabolku, v nadaljevanju pa zaznamo lešnike in sveže mandlje, ter nekaj cvetličnih not in začimb v ozadju. Izrazit in neposreden občutek v okusu. Harmonično vino, zaokroženo in v telesu polno, z zaznavanjem zrelega sadja. Pookus je dolg in pušča občutek svežine.

SORTNI IZBOR : Chardonnay (85%), Modri pinot (15%), Enokraka šparonska vzgoja

TRGATEV: Sredina avgusta

VINIFIKACIJA: Vinifikacija čistega soka pri nizki temperaturi, popoln potek biološkega razkisa, nato zorenje vina na finih drožeh.

DRUŽENJE S HRANO: Odlična penina za aperitiv od vsaki priložnosti, lahko jo serviramo tudi pri začetnih hladnih predjedeh, predvsem morskih sadežih, ali ob celotnem obroku. Izjemno dopolni okus, pol mastnih, nežnih sirov.

TEMPRETAURA SERVIRANJA: 6-8°C

Vrhunsko vino ZGP, 750 ml

VINJA

Prijetna zvrst, ki združuje eleganco in zaokroženost merlota, cabernet franca in refoška ter odličnost in drznost cabernet sauvignona.

Izredno bogato rdeče vino, ki ga odlikuje polna rubinasto rdeča barva z globinskimi odtenki, ki prehaja v opečnato. V vonju čutimo cvetico v polnem razvoju, spominja na gozdne sadeže, izrazite začimbe, ter v ozadju vonj po meti in tartufih. V okusu se vino predstavlja z izrazitim in s polnim telesom. Odkriva sladke in elegantne tanine, ki nas popeljejo v zelo dolg in temperamenten pookus. Odlično trajnost in eleganco mu prida sorta refošk.

SORTNI IZBOR: Cabernet sauvignon (85%), cabernet franc (5%), merlot (5%), rešofk (5%). Enokraka šparonska vzgoja

TRGATEV: Začetek oktobra

VINIFIKACIJA: Fermentacija v vinifikatorjih, 15-dnevni stik s kožico. 12-mesečno zorenje v lesenih sodih, do stekleničenja

DRUŽENJE S HRANO: Izjemno vino za ustvarjalno kuhinjo, ki se igra z omakami, nežno pripravljenim mesom in tartufi. V tradicionalni kuhinji vino odlično dopolni rdeče meso in pikantne sire, kot sta gorgonzola in roquefort.

TEMPERATURA SERVIRANJA:  16-18°C

Vrhunsko vino ZGP, 750 ml

MODRI PINOT

Elegantno suho rdeče vino, ki ga odlikuje nežna opečanto rdeča barva. Vino naredi močan vtis v okusu in spominu. Vino je v nekem trenutku zelo sadno, okus spominja na češnje, nato zaznamo murvo in zrel paradižnik ter nekatere začimbe, npr. rožmarin in cimet, v ozadju pa cvetlične vonje vrtnice in vijolice. V okusu je s svežo sadno, vendar resno teksturo in z dolgim pookusom nežno. Tanini so svileni, žametni in nosljivi, pozitivno vplivajo na zdravje.

SORTNI IZBOR:  Modri pinot (100%), enokraka šparonska vzgoja

TRGATEV:  Konec avgusta

VINIFIKACIJA: Fermentacija c cinifikatorjih, 15-dnevni stik s kožico. 24-mesečno zorenje v lesenih sodih do stekleničenja.

DRUŽENJE S HRANO: S svojo eleganco dopolni preprosto pripravljeno goveje meso na vse načine, piščančje meso, gobje jedi, ribe na žaru in raznolike sire. Vino je lahko sestavina omak.

TEMPERATURA SERVIRANJA:  16-18°C

Vrhunsko vino ZGP, 750 ml

ROSA

ROSA je eleganten rose, ki ga odlikuje nežna roza barva z oranžnimi odtenki.

Vino je v cvetici izrazito sadno in spominja na češnje, brusnice in lubenico. Aromatika se prijetno nadaljuje tudi v okusu, ki je bogat, strukturen, suh in svež, ter konča z odlično persistenco in trajanjem v pookusu. To vino odlikuje izredno svežina, hkrati pa tudi resnost, ki nam odpira vse možne gastronomske užitke ob druženju z hrano. Vino za poletne dni in kulinarične užitke skozi vse leto.

SORTNI IZBOR: Modri pinot 100%, enokraka šparonska vzgoja

TRGATEV: Sredina avgusta 

VINIFIKACIJA: Čisti sok delno odtočimo iz rdeče drozge (Saignee metoda), fermentacija poteka pri kontrolirani temperaturi, nato vino zori na finih drožeh, za tem sledi stekleničenje.

DRUŽENJE S HRANO: Rosa je odličen aperitiv ali pa spremljevalec nežnih, hladnih poletnih krožnikov, na bazi paradižnika in svežih sirov. Serviramo ga k različnim testeninam in solatam, prav tako pa se prilega k ostrigam, kalamarom in ribam na žaru. Dobra je tudi kombinacija s piščancem.

TEMPERATURA SERVIRANJA: 8-10°C

Vrhunsko vino ZGP, 750 ml